Kaikki hyvät kirjat
avartavat maailmankuvaa näyttämällä lukijalle jotakin sellaista, mitä lukija ei ole jokapäiväisessä elämässäsi päässyt näkemään ja kokemaan. Jotkut kirjat jättävät syvemmät jäljet kuin toiset. Kirja on hyvä lahja koska tahansa, mutta erityisen hyvä lahja se on jouluna, kun useimmilla on tavallista enemmän aikaa syventyä lukemiseen. Osta siis joululahjaksi kirja!
Kuinka sattuikaan, samaa aihetta oli juuri käsitelty Hesarin Nyt-liitteessä, joten täältä löytyykin
valmis lista - tai ainakin 17 hyvää esimerkkiä - ajatuksia herättävistä kirjoista. Mukana on sekä vuoden 2016 uutuuskirjoja, että vanhempaa tuotantoa, jota voi jäljittää antikvariaateista tai nettikirpputoreilta:
http://www.hs.fi/nyt/art-2000004997172.html
HS-listalla on mukana yksi niistäkin kirjoista, joita oli tarkoitus esitellä alun perinkin:
Murhalesken muistelmat. HS:n toimittaja tarttui kirjaan oman kertomansa mukaan aluksi hiukan vastentahtoisesti, mutta kirja tempaisi mukaansa ja sai toimittajan lopulta muuttamaan pintapuolisiin otsikoihin perustuvat käsityksensä: "
Vasta nyt ymmärsin, kuinka uskomaton koko tapaus on ollut ja kuinka pahasti oikeusjärjestelmä on siinä kussut."
Eipä tähän ole juuri muuta lisättävää, kuin että samaan pakettiin kannattaa hankkia myös
Pekka Lehdon mainio dokumentti Ulvilan murhamysteeri, niin voi ottaa mallia
Aku Hirviniemestä ja siskostaan ja järjestää joulun välipäivinä
Anneli Auer -sunnuntai, jolloin koko suku voi väitellä aiheesta.
HS-listalla on mainittu myös Linus Jonkmanin kirja
Introvertit - työpaikan hiljainen vallankumous. Lisäisin samasta aiheesta sen rinnalle saksalaisen
Sylvia Löfken kirjan
Hiljaisissa on voimaa! Opin kirjasta monia uusia asioita, joita en koskaan ole tullut ajatelleeksikaan. Ennen kaikkea kirja opettaa, että on ok olla introvertti ja omia hyviä puoliaan kannatta arvostaa. Sylvia Löfken kirja on ajatuksia avartava lahjavinkki introverteille itselleen, mutta myös introverttien äideille, isille tai puolisoille.
Viimeisenä lahjavinkkinä Perhekerhon Joulublogi suosittelee Tommi Kinnusen tuotantoa. Olen parhaillaan lukemassa Tommi Kinnusen pari vuotta sitten ilmestynyttä Neljäntienristeystä, jonka sain Turun kirjamessuilta omistuskirjoituksella. En yhtään ihmettele, että Kinnusen teokset ovat päässeet Suomen parhaiten myytyjen kirjojen listoille. Vaikka kirjat kertovat fiktiivisiä tarinoita, tuntuu kuin olisi itse päässyt mukaan tapahtumiin. Neljäntienristeys liikkuu historian eri ajoissa ja sitä voi suositella etenkin mummo- ja vaari-ikäisille lukijoille, joille voi olla muuten vaikea keksiä hyvää luettavaa lahjaksi. Omistuskirjoituksia jonottamassa näkyi myös nuoria ihmisiä, joten Tommi Kinnusen tuotantoa voi toki suositella kaiken ikäisille. Tommi Kinnusen uusin teos Lopotti jatkaa ensimmäisen kirjan sukutarinaa.
---
Huomenna Perhekerhon Joulublogissa askarrellaan taas joulukortteja!