StatCounter

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

14. Enää 10 päivää jouluaattoon - mistä lahjat?

Kuva: Joululahjat - Mitä lahjaksi, kun ei keksi mitään?

Vaikeimmat lahjaostokset jäävät usein viimeisiksi: mistä lahjat vanhuksille, nuorisolle, puoli tuntemattomille tai ihmisille, joilla on jo kaikkea?

Joululahjan perusidea on yllätys - ja nimenomaan iloinen yllätys - ja juuri se tekee lahjan antamisesta niin vaikeaa. Aina voi tietysti pelata varman päälle, ja ostaa joka vuosi samanlaiset joululahjat, mutta se käy pidemmän päälle hieman tylsäksi.

Lahjakortti on hyvä valinta siinä mielessä, että se sisältää jonkinlaisen valinnan ja ajatuksen siitä, millä lahjan saajaa voisi ilahduttaa. Lahjan saaja saa tehdä lopullisen valinnan. Oikeasti raha on kuitenkin parempi lahja varsinkin nuorisolle, koska raha on käyttökelpoisempaa. Ehkäpä nuori ei haluakaan ostaa vaatteita juuri valitsemastasi liikkeestä ja juuri valitsemallasi summalla. Tai ehkäpä nuori viettää mieluummin mukavan leffaillan kuin menee kirjakauppaan. Mitä jos ostatkin nuorelle sukat, työnnät pari seteliä sukan varteen ja kirjoitat lahjapakettiin arvoituksellisen pakettikortin: "Pehmeä paketti kovan päivän varalle". Silloin lahjaan sisältyy myös pieni yllätys.

Aikuisille ihmisille, joilla on varaa ostaa omat tavaransa, pitää keksiä jotain muuta. Joillekin on helppo keksiä hyviä lahjoja jo harrastustenkin puolesta, toisille taas ei. Vaikeiden tapausten varalta löytyykin jo ohjeistusta Perhekerhon arkistoista:


Vauvallekin voi joskus olla vaikea keksiä lahjaa. Vauvat eivät pety pehmeistä paketeista, joten vaatteet ovat aina hyvä valinta. Vauvan äiti voi kuitenkin pettyä, jos vaatteet ovat väärän kokoisia. Siksi kannattaa tarkistaa vauvan vaatekoko iän mukaan ennen vaatteen ostamista:


Jos joululahjojen ostaminen edelleen tuntuu vaikealta, kannattaa hellittää hetkeksi ja ottaa rennosti. Joulu on kuitenkin mukava asia, eikä siitä kannata otta turhaa stressiä:


Perhekerhon joulublogi tarjoaa vielä lisää pieniä, helposti toteutettavia joululahjaideoita ennen aattoiltaa. Kyllä se siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida nimellä tai nimettömänä. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.