StatCounter

perjantai 2. joulukuuta 2016

2. Piparkakkutaikinan ohje

Kuva - Perhekerhon joulublogi: Piparkakkutaikinan ohje
Parhaat piparkakut saat itse leipomlla! Tällä piparkakkutaikinalla leivot useita pellillisiä piparkakkuja. Taikinan voi jakaa 2-3 osaan ja pakastaa. Piparkakkutaikinan pitää seistä yön yli jääkaapissa, joten tee taikina jo tänään, jos aiot leipoa piparkakkuja viikonloppuna!


PERHEKERHON PIPARKAKKUTAIKINA

3 dl siirappia
2 dl sokeria
1 rkl kanelia, 1 rkl kaardemummaa, 2 tl neilikkaa, 1 tl inkivääriä

(tai pussi piparkakkumausteita ja ripaus ylimääräistä neilikkaa)
250 g margariinia tai voita
2 munaa
1 rkl soodaa
n. 11 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet, lisää rasva sulamaan kuumaan seokseen. Kun rasva on sulanut, nosta kattila jäähtymään. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen vatkaten esim. puuhaarukalla. Lisää lopuksi jauhot, joista osaan olet sekoittanut soodan jo valmiiksi. Lisää jauhoja vähitellen, välillä sekoittaen, kunnes saat tasaisen kiinteän taikinan. Jauhoja menee taikinaan yhteensä n. 11 dl. Laita valmis piparkakkutaikina maustumaan ja jähmettymään jääkaappiin yön yli. Taikinasta syntyy ihania, siirappisen makeita pipareita!

Leipominen: ota taikinasta sopivan kokoinen pala ja kauli siitä ohut, alle ½ cm:n levy kevyesti jauhotetulla alustalla. Ota siitä muoteilla erilaisia piparkakkuja ja paista pellillä, leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa n. 5-8 minuuttia. Paista suunnilleen saman kokoiset piparkakut samalla pellillä, jotta pienet piparkakut eivät pala. Jäähdytä piparkakut ennen pinoamista.

Alkuperäinen ohje on täältä: Siirappipiparkakut.

Huomenna Perhekerhon Joulublogissa koristellaan piparkakkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida nimellä tai nimettömänä. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.