StatCounter

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Tee itse joulukortit valokuvista

Kuva: Joulu tulee - Tee itse joulukortit valokuvista!

Joulukortit voi tänä vuonna lähettää joulun ikimerkillä tai 0,90 € postimaksulla heti tai viimeistään 14.12.2016 asti postin punaisessa kuoressa. Jos olet suunnitellut tekeväsi valokuvista joulukortteja, on siis aika ryhtyä kortinteon vaativimpaan vaiheeseen: kuvien ottamiseen.

Iloiset lapsikuvat ilahduttavat aina, mutta kuvia voi ottaa muistakin aiheista: kissoista, koirista, piparkakuista, joulukoristeista, kauniista maisemista tai vaikkapa joulumarkiinoilta. Ei muuta kuin mielikuvitus töihin! Jos olet jo ottanut kuvia lapsista tonttupuvuissa lempinallen kanssa, miten olisi kuva nallesta tonttupuvussa lapsien kanssa? Yllä olevaan nallekuvaan on lisätty kuva lapsista pulkkamäessä kuvankäsittelyohjelmalla jälkeen päin.

Voit tehdä omia joulukortteja millä tahansa kuvankäsittelyohjelmalla, joka pystyy käsittelemään kerroksia eli layereitä. Sellaisia ovat esimerkiksi Gimp (saa suomenkielisenä mutta on tottumattomalle vaikea käyttää) tai Paint.net (helppo). Molemmat voi ladata ilmaiseksi netistä.

Kortit voi tehdä myös netissä osoitteessa https://www.picmonkey.com/. Voit ladata palveluun omia kuviasi omalta laitteeltasi tai vaikkapa omista Facebook-kuvistasi. Kuvia voi ladata useampaan kerrokseen (ks. Pickmonkeyn perhoskuvake -> Overlays -> Add your own). Voit parannella kuvia, muuttaa niiden kokoa ja sijaintia ja lisätä omaa tekstiä. Myös kuvakollaasit onnistuvat Pickmonkeylla helposti, Lopuksi voit tallentaa joulukortin omalle laitteellesi.

Tulosta joulukortit itse valokuvapaperille tai tilaa netistä. Jos tilaat netistä, varaudu siihen, että tomitus kestää jonkin aikaa. Nettipalveluista voit tilata joulukortit helposti myös käyttämällä valmiita korttipohjia, mutta se ei ole niin hauskaa kuin omien korttien tekeminen. Digitaalinen askartelu on helppoa ja hauskaa ja mikä parasta - luovuudella ei ole mitään rajoja! Omien kuviesi lisäksi voit yhdistää joulukortteihisi kuvia esimerkiksi netin ilmaisista kuvapalveluista, ks. esim. Pixabay.

Mennäänpä kuitenkin vielä takaisin alkuun eli siihen ensimmäiseen vaiheeseen. Missä ja mistä ottaisin kuvia joulukortteihin tänä vuonna? Jos kuvauskohde on vielä auki, löydät Perhekerhon joulusivuilta päivitetyt ideat: Aiheita jouluisiin valokuvakortteihin.

---*---*---

P.S. Perhekerhon Joulublogiin alkaa ilmestyä päivityksiä joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien joka päivä jouluaattoon asti.Pysy mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida nimellä tai nimettömänä. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.